Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2008 15:29

 

Το Microsoft Dynamics AX® είναι η λύση ERP της Microsoft που δίνει στους ανθρώπους σας τη δύναμη να προσδοκούν και να προσαρμόζονται στις αλλαγές και ως συνέπεια, στην επιχείρησή σας τη δύναμη να ευημερεί. Συνδυάζοντας ένα ολοκληρωμένο ERP, με κάθετη λειτουργικότητα πολλών διαφορετικών κλάδων, αυτή η εννιαία, πανίσχυρη λύση προσδίδει άμεσα αξία σε όλες τις δραστηριότητες της επιχειρησής σας και ευελιξία ώστε να εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στη σύγχρονο ρευστό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η DIS SA είναι ο μοναδικός συνεργάτης Microsoft που παρέχει τη λύση του Microsoft Dynamics AX στην Ελλάδα. Η λύση μας αποτελείται από μία πλήρως εξελληνισμένη και μεταφρασμένη έκδοση του Dynamics AX 2009/2012 η οποία έχει πιστοποιηθεί από τη Microsoft και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την Ελληνική Νομοθεσία. Επιπλέον, πρόκειται για μία υλοποίηση που έχει γίνει με γνώμονα τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές της Ελληνικής αγοράς και μπορεί να συνυπαρξει αρμονικά με οποιαδήποτε άλλη λύση σε σενάρια πολλαπλών εταιριών / ομίλων, σε πολλές διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα - στην ίδια εγκατάσταση!

Το "Μαγικό Τεταρτημόριο" της Gartner

Για 3η συνεχή χρονιά, το Microsoft Dynamics AX ανακηρύχθηκε Ηγέτης (η μέγιστη δυνατή διάκριση) στην ανάλυση του "Μαγικού τεταρτημορίου" της Gartner. Τρία χρόνια πριν το Microsoft Dynamics AX ήταν η μόνη λύση ERP που λάμβανε αυτή τη διάκριση. Η ανάλυση του "Μαγικού τεταρτημορίου" της Gartner αποτελεί τη πιο δημοφιλή και αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για την αγορά των ERP, τους προμηθευτές και τις λύσεις τους. Σε αυτή την ανάλυση η Garnter βαθμολογεί τα συστήματα ERP με βάση το όραμά τους για το μέλλον και την αποτελεσματικότητά τους στην επίτευξή του. Το Microsoft Dynamics AX βρίσκεται πρωτοπόρο στο επόμενο στάδιο αυτού του οράματος, ξεκινώντας μία νέα γενιά επιχειρηματικών εφαρμογών υψηλής παραγωγικότητας.

Μία βασική δέσμευση όλων των προϊόντων της οικογένειας Microsoft Dynamics είναι η συνεχής υποστήριξη των πελατών, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση στις μελλοντικές εκδόσεις. Το Microsoft Dynamics AX δεν αποτελεί εξαίρεση, με όντως δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα εργαλεία, δυνατότητες και διαδικασίες για τη μετάβαση από τις παλαιότερες στη πιο πρόσφατη έκδοση. Κάθε νέα έκδοση του Dynamics AX φέρνει επαναστατικές νέες δυνατότητες με εξελικτικό ομως τρόπο! Το Microsoft Dynamics AX® 2012 εγκαινιάζει από μόνο του μία νέα γενιά επιχειρηματικού λογισμικού παρέχοντας ασύγκριτα επίπεδα παραγωγικότητας, ευελιξίας και και ένα έξυπνο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Ταυτόχρονα θέτει νέα standard στο τομέα της απλότητας. Μπορείτε να βρείτε την ανάλυση της Gartner εδώ.

Βασικές αξίες

Το βασικό πλεονέκτημα του Microsoft Dynamics ΑΧ είναι το ότι αποτελεί επιχειρηματική λύση της Microsoft. Για τη Microsoft από την άλλη πλευρά, αυτό μεταφράζεται σε μία δέσμευση να φέρει όλο το εύρος και το βάθος της έρευνας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας της στους επιχειρηματικούς πελάτες της μέσα από μία ενοποιημένη λύση. Η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη μέσα από 4 βασικές αξίες:
 
 • Το Microsoft Dynamics ΑΧ βασίζεται σε μία τεχνολογία που είναι οικεία σε όλους, έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας και υψηλή προστιθέμενη αξία. Είτε διαχειρίζεστε οι ίδιοι το IT σας, είτε κάποιος συνεργάτης σας, η τεχνολογία αυτή σας δίνει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πόρων και επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης.
 • Το Microsoft Dynamics AX ολοκληρώνεται άψογα με το Microsoft Office, SharePoint και Lync, είτε τοπικά, είτε στο cloud, και παρέχει στους χρήστες του οικεία εμπειρία χρήσης και πρόσβαση από παντού. Για παράδειγμα, πληροφορίες BI μπορεί αντληθούν μέσα από το Microsoft Excel, να προβληθούν σε οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε μέσω του SharePoint, να ενσωματωθούν σε έγγραφα του Microsoft Word και να κοινοποιηθούν μέσω του Microsoft Lync.
 • Η Microsoft δεσμεύεται να ενσωματώνει διαρκώς στο προϊόν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και καινοτομίες σε τομείς όπως η φορητότητα, το cloud και τα κοινωνικά δίκτυα, η οπτικοποίηση των δεδομένων, οι διεπαφές με το χρήστη (user interfaces) και η τεχνητή νοημοσύνη.
 • Ίσως το πιο σημαντικό, η Microsoft δεσμεύεται απέναντι στους πελάτες της να ενσωματώνει στο προϊόν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, μέσα από τακτικές "αναίμακτες" ενημερώσεις και αναβαθμίσεις, σε μία εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί από την αρχή με αυτό το σκεπτικό.

Ισχυρό

Τα περισσότερα συστήματα ERP δεν εξελίχθηκαν ποτέ πέρα από το στάδιο της κάλυψης των διαχειριστικών αναγκών της επιχείρησής σας (π.χ. γενική λογιστική, ισοζύγια, μισθοδοσίες, καταγραφή κινήσεων κ.ο.κ), τη στιγμή που η ουσία της λειτουργίας μιας επιχείρησης βρίσκεται αλλού. Το Microsoft Dynamics AX διαφέρει καλύπτοντας τόσο τις διαχειριστικές, όσο και τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης. Αυτό το πετυχαίνει προσφέροντας εκτός από τις τυπικές λειτουργίες ενός ERP πλούσια λειτουργικότητα "out of the box", υλοποιημένη με βάση τις βέλτιστες πρακτικές, σε δραστηριότητες όπως η παραγωγή (βιομηχανική, πρωτογενής και μεταποίηση), η διανομή, η λιανική , ο δημόσιος τομέας και οι υπηρεσίες. Αυτή η λειτουργικότητα παρέχεται σε μία σταθερή και ταυτόχρονα ανοικτή πλατφόρμα επάνω στην οποία μπορούν να "χτίσουν" οι ISVs (Independend Software Vendors) εξειδικευμένη λειτουργικότητα και κάθετες λύσεις για συγκεκριμένους κλάδους και επιχειρήσεις. Ισχυρή "out of the box" λειτουργικότητα και ένα ευρύτατο φάσμα διαθέσιμων εξειδικευμένων και κάθετων λύσεων συνεπάγεται καλύτερη προσαρμογή του ERP στις ανάγκες της επιχείρησής σας, περισσότερη αξία και γρηγορότερη απόσβεση του κόστους επένδυσης.

Το Microsoft Dynamics AX είναι μία πραγματικά καθολική λύση σχεδιασμένη να αναπτύσσεται μαζί με την επιχείρησή σας. Αρκετά απλό ώστε να εγκαθίσταται σε μία επιχείρηση σε μία χώρα, ενώ ταυτόχρονα τόσο ευρύ και πλούσιο που να μπορεί να καλύψει τις τοπικές ανάγκες και επιχειρηματικές πρακτικές 36 διαφορετικών χωρών - και όλα αυτά από μία μοναδική εγκατάσταση: Πολλαπλά νομίσματα, πολλαπλές γλώσσες, πολλαπλές ζώνες ώρας και συμμόρφωση με πολλαπλά φορολογικά, τραπεζικά και νομικά περιβάλλοντα, σας δίνουν παγκόσμια κάλυψη όταν και όποτε τη χρειαστείτε. Κι αν όλα αυτά δεν σας καλύπτουν η πολυεπίπεδη (layered) αρχιτεκτονική κάνει τη προσθήκη λύσεων τρίτων κατασκευαστών απλή και απροβλημάτιστη.

Ευέλικτο

Η υπεροχή μίας λύσης ERP κρίνεται από 2 βασικά κριτήρια: Πόσο καλά προσεγγίζει το λογισμικό το πραγματικό κόσμο της επιχείρησης, και πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί όταν ο πραγματικός κόσμος αλλάζει. Αν η προσέγγιση είναι μεγάλη, τότε η υλοποίηση είναι απλή και το λογισμικό είναι σε θέση να παρέχει διορατικότητα στη διοίκηση και να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιχείρισης. Αν η απόκλιση είναι μεγάλη, τότε η υλοποίηση είναι γεμάτη συμβιβασμούς και η χρήση του λογισμικού γεμάτη προκλήσεις και πολυπλοκότητα. Είναι τόσο απλό και είναι και ο λόγος που το Microsoft Dynamics AX διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες λύσεις ERP της Ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς.

Στη καρδιά του βρίσκεται μία πληθώρα ενοποιημένων, φυσικών μοντέλων που σας επιτρέπουν να δείτε, να μετρήσετε και να αλλάξετε την επιχειρησή σας. Ειδικά στη τελευταία έκδοση, κάθε μοντέλο της εφαρμογής που αντιπροσωπεύει επιχειρηματικές οντότητες και λειτουργίες επανεξετάστηκε. Περιορισμοί που οδηγούσαν σε συμβιβασμούς και παρακάμψεις άρθηκαν, και προστέθηκαν νέες δυνατότητες που παρέχουν πιο πλήρη απεικόνηση της επιχείρησης, της δομής, των διαδικασιών και των πολιτικών της. Τα ενοποιημένα, φυσικά μοντέλα του Dynamics AX κάνουν τη μοντελοποίηση απλών επιχειρήσεων γρήγορη και εύκολη αλλά ταυτόχρονα παρέχουν το πλούτο και την ευελιξία για την απεικόνιση των πιο πολύπλοκων επιχειρηματικών οργανισμών.

Απλό

Καθώς οι εφαρμογές ERP εξελίσσονται, υπάρχει μία εγγενής τάση η πολυπλοκότητά τους να αυξάνεται. Αντίθετα το Microsoft Dynamics AX κάνει μία συνειδητή στροφή προς την απλότητα, μέσω της απλοποίησης κάθε έκφανσης του συστήματος, από την εγκατάσταση, στην υλοποίηση, στο customization, στις διεπαφές με το χρήστη (user interface) μέχρι και την αναβάθμιση στις επερχόμενες εκδόσεις και ενημερώσεις:

 • Για τους χρήστες αυτό μεταφράζεται σε ένα οικείο περιβάλλον εργασίας που καθιστά την εφαρμογή εύκολη στην εκμάθηση και "διαισθητική" στη χρήση της. Κάθε βήμα των διαδικασιών καταχώρησης κινήσεων έχει επανασχεδιαστεί με γνώμονα τη ταχύτητα και την ελαχιστοποίηση των ενεργειών του χρήστη.
 • Το Microsoft Dynamics AX στοχεύει τις υπηρεσίες του σε ένα ευρύτερο αριθμό ατόμων μέσα στην επιχείρηση, προσφέροντας πλούσια λειτουργικότητα SRM (Supplier Relationship Management) και υπηρεσίες self service για τα τμήματα HR, προμηθειών, τη διαχείριση εξόδων κ.ο.κ.
 • Με την ολοκλήρωση με τις τεχνολογίες της Microsoft όπως το Sharepoint, το Windows Azure και το Microsoft Lync μέσα στην ίδια την εφαρμογή, το Dynamics AX καθιστά την επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων, πελατών, προμηθευτών και συνεργατών ευκολότερη από ποτέ άλλοτε.
 • Για τον άνθρωπο του IT, το Microsoft Dynamics AX αυτοματοποιεί τη διαχείριση του κύκλου ζωής της εφαρμογής (Application Lifecycle Management) καθιστώντας την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τις αναβαθμίσεις απλούστερες. Στη τελευταία έκδοση μάλιστα, κάθε βήμα της διαδικασίας εγκατάστασης επανεξετάστηκε ώστε να εξαλειφθούν περιττά βήματα και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα λάθους.

Η απλότητα βοηθά στην αποδοχή και εξασφαλίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι απολαμβάνουν τα προνόμια της ισχύος και της ευελιξίας που προαναφέρθηκαν.

 

Βασικές λειτουργίες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ MARKETING ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
 • Γενική λογιστική
 • Εισπρακτέοι / πληρωτέοι λογαριασμοί
 • Διαχειριση τραπεζών
 • Έλεγχος προϋπολογισμού
 • Υποστήριξη Share service
 • Έλεγχος συμμόρφωσης (Compliance management)
 • Sales force και marketing automation 
 • Διαχείριση lead και υποψήφιων πελατών 
 • Διαχείριση πωλήσεων 
 • Σύνδεση με το Microsoft Dynamics CRM
 • Διαχείριση αποθεμάτων
 • Διαχείριση φυσικών και φορολογικών αποθηκών
 • Εμπορικές συμφωνίες
 • Order promising
 • Προγραμματισμός διανομής
 • Ποιοτικός έλεγχος
Online demo
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
 • Προγραμματισμός υλικών και δυναμικότητας
 • Διαχείριση πόρων
 • Χρονοπρογραμματισμός
 • Σχεδιασμός προϊόντων
 • Έλεγχος παραγωγής
 • Λογιστική και τιμολόγηση έργων
 • Έλεγχος κόστους
 • Work breakdown
 • Ολοκλήρωση με το Microsoft Project
 • Εντολές service
 • Διαχείριση κλήσεων service και κατανομή εργασιών
 • Διαχείριση επισκευών
 • Συμβόλαια εγγυήσεων
BUSINESS INTELLIGENCE ΚΑΙ REPORTING ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
 • Standard, ad hoc, και αναλυτικά reports μέσω του Microsoft SQL Server® Reporting Services
 • Πολυδιάστατοι κύβοι, εξατομικευμένοι ανα ρόλο
 • Προβολή KPIs σε Dashboard
 • Έμμεσες και άμεσες προμήθειες
 • Purchase requisitions
 • Supplier relationship management
 • Self-service portal προμηθευτών
 • Οργανογράμματα και διαχείριση εργαζόμενων
 • Αξιολόγηση και προσλήψεις
 • Διαχείριση εξέλιξης, εκπαίδευσης και απόδοσης
 • Self-service portal εργαζόμενων
 • Εξοδολόγια

 

Εξειδικευμένες λειτουργίες

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Βιομηχανική, πρωτογενής και μεταποίηση (Fact sheet)

ΔΙΑΝΟΜΗ: ΧΟΝΔΡΙΚΗ, WMS, και διανομή

ΛΙΑΝΙΚΗ: Merchandizing, POS, διαχείριση καταστημάτων (Fact sheet)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Έργα και πόροι, διαχείριση δεξιοτήτων και ταλέντων (Fact sheet)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ και ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ: Πωλήσεις, εκτελωνισμοί, service, εγγυήσεις, ανακλήσεις (αναλυτικές πληροφορίες)

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Διαχείριση δανείων, και λογιστική κεφαλαίων (Fact sheet)

 

Σχετικοί σύνδεσμοι

Brochure: Microsoft Dynamics AX 2012

Οι 10 σημαντικότεροι λόγοι για να προτιμήσετε το Microsoft Dynamics AX 2012

Ανάλυση του "Μαγικού Τεταρτημορίου" για τα ERP της Gartner

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft Dynamics AX 2012

White paper: Microsoft Dynamics AX 2012 - Μία νέα γενιά ERP

eBook: What's the problem?

 

Online Παρουσιάσεις

Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας - Παρουσίαση

Διαχείριση, ενημέρωση και εγκατάσταση workflow - Παρουσίαση

Ανταλλαγή δεδομένων με το Microsoft Office - Παρουσίαση

Self service εργαζόμενων- Διαχείριση εξοδολόγιου- Παρουσίαση

Ροή εργασίας: Παραγγελίες αγορών- Διαδραστική παρουσίαση

Ροή εργασίας: Παραγγελίες πωλήσεων- Διαδραστική παρουσίαση

Παράδειγμα customization - Διαδραστική παρουσίαση

Ολοκλήρωση με το Microsoft Excel: Διαχείριση προϋπολογισμού - Διαδραστική παρουσίαση

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 18:29 )